HISTORIE

Waar het allemaal mee begon

Onze eerste opdracht: een vrachtwagenslinger

De Noord-Amsterdamse Machinefabriek (NAM), al bijna 75 jaar producent van roestvrijstalen machines, machineonderdelen en constructies. Opgericht in 1946 door de heer Laarman, destijds met de naam Machinefabriek “Het Y”. Zijn eerste echte opdracht was het aanmaken van een slinger van een vrachtwagen, iets waar we ons nu geen voorstelling meer van kunnen maken.

Na een aantal maanden zijn er grotere machines aangeschaft en door de hoeveelheid werk is er ook personeel aangenomen. Vanaf juni 1948 is het hard gegaan en werd de eerste bedrijfshal neergezet op de Asterweg in Amsterdam. Op 1 januari 1957 is de naam “Het Y” veranderd in “N.V. Noord-Amsterdamse Machinefabriek”, afgekort de NAM. Tegenwoordig staan er 3 bedrijfshallen op het terrein en zijn 15 man vast personeel hard voor u aan het werk.

Van de “vrachtwagenslinger” naar de volgende afdelingen:

  • Constructie van RVS en Aluminium
  • Constructie van staal
  • Verspaning
  • Lassen
  • Conserveren (spuiten en RVS-parelen)
  • Monteren (zowel in- als extern)
  • Eigen voorraad ruw materiaal

U ziet dat de NAM samen met haar ervaren medewerkers, de specifieke afdelingen en haar eigen voorraad vrijwel alle mechanische- en constructieve bewerkingen in eigen beheer kan uitvoeren. Voor u betekent dat slechts 1 aanspreekpunt!

Daag ons uit, dan laten we zien wat we voor u kunnen betekenen!

NAM Noord - Amsterdamse Machinefabriek

Wil jij ook bij ons komen werken?

Met onze grote schat aan ervaring en uiteenlopende uitdagende projecten is de NAM een fijne werkplek. Lijkt het u interessant om bij ons te werken? Bekijk dan regelmatig ons overzicht met vacatures. Wie weet staat er iets tussen!

Stageplekken

Ben jij op zoek naar een stageplek in de metaalbouw? Bekijk dan hier ons overzicht met stageplekken.

Meer informatie?

Bent u ook benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? 

Wilt u iets weten over onze producten of heeft u een andere vraag waar wij u mee kunnen helpen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Graag ontvangen wij uw vragen en/of probleem waar u nu mee zit.

We luisteren naar uw uitdaging en kijken wat de beste plan van aanpak voor u is.

Neem contact met ons op via telefoonnummer 020 6361 448 of vraag een belafspraak aan met één van onze experts via het formulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Kunt u mij bellen?

    Ons team zal zo snel mogelijk contact met u opnemen om uw wensen te bespreken.